Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen Het is nu di, 27 jun 2017, 06:26





Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
vermogen kwijt 
Auteur
Bericht Deel dit onderwerp via: Deel dit onderwerp via: FacebookDeel dit onderwerp via: TwitterDeel dit onderwerp via: Google+
Forumgebruiker

Geregistreerd: do, 10 jun 2010, 20:19
Berichten: 166
Bericht Re: vermogen kwijt


Mooi dat je dealer het serieus neemt.


Profiel
Forumgebruiker

Geregistreerd: vr, 21 jun 2013, 15:30
Berichten: 94
Panda: Twinair turbo 80 lounge 2015
Bericht Re: vermogen kwijt


Auto vandaag bij de dealer geweest. Dealer heeft wederom niks gevonden. Fiat weet ook niet wat het is. Het is volgens de dealer zoeken naar een speld in een hooiberg als er geen foutcodes aanwezig zijn en het probleem zich maar af en toe voordoet. Het probleem heeft zich inmiddels ook al een week niet meer voorgedaan. We wachten maar weer af. Gelukkig nog 15 maanden garantie. Overigens bevalt de Panda uitstekend en rijd ik er met veel plezier in.

Ben ook naar een andere fiat dealer gegaan voor een second opinium. Deze kon ook niks vinden.



Het blijft lachen in een panda

Profiel
Forumgebruiker

Geregistreerd: do, 10 jun 2010, 20:19
Berichten: 166
Bericht Re: vermogen kwijt


Helaas heeft de dealer gelijk dat er veel mogelijke oorzaken zijn. Heb je geen ouderwets garagebedrijf in de omgeving die de ouderwetse onderdelen kan controleren, zoals luchtfilter, brandstoffilter, brandstofpomp, ontsteking, slangen en dergelijke? Zo iemand kijkt anders naar techniek dan de Nintendo generatie


Profiel
Forumgebruiker

Geregistreerd: do, 26 dec 2013, 10:53
Berichten: 1
Panda: twinair 2013
Bericht Re: vermogen kwijt


Beste panda 94,

Ik ben sinds vandaag lid van deze club.
Zie dat jij ook problemen hebt met het vermogen verlies van de twin air.
Die van mij staat nu al voor de tweede keer in de garage voor hetzelfde probleem, heb de indruk dat ze het niet kunnen vinden.
Heb jij al een oplossing voor dit probleem?


Profiel
Forumgebruiker

Geregistreerd: vr, 21 jun 2013, 15:30
Berichten: 94
Panda: Twinair turbo 80 lounge 2015
Bericht Re: vermogen kwijt


Beste renegroot64,

Ten eerste, welkom!!!

Bij mij is er niks uitgekomen na 4 garagebezoeken bij diverse fiat dealers en een fiat specialist. Men weet niet waar ze moeten zoeken. Het probleem blijft zich af en toe voordoen. Fiat nl weet ook van niets.

Houd ons a.u.b hier op de hoogte van de ontwikkelingen



Het blijft lachen in een panda

Profiel
Forumgebruiker

Geregistreerd: vr, 21 jun 2013, 15:30
Berichten: 94
Panda: Twinair turbo 80 lounge 2015
Bericht Re: vermogen kwijt


Er is eindelijk een oplossing voor het vermogensprobleem van de Panda 65 pk. Vandaag een brief ontvangen van Fiat NL.

Nu het roestprobleem nog.


Bijlagen:
2014-09-19 15.17.03.png
2014-09-19 15.17.03.png [ 871.4 KiB | 666 keer bekeken ]



Het blijft lachen in een panda
Profiel
Forumgebruiker

Geregistreerd: do, 28 aug 2014, 12:00
Berichten: 5
Panda: TwinAir 65 edizione cool 2013
Bericht Re: vermogen kwijt


Ik heb de brief inmiddels ook gehad. Mag dus ook naar de dealer voor een update.
Komt me goed uit uit daar de Panda een storing aangeeft die uitgelezen moet worden. Het icoon van het driehoekje veiligheid licht af en toe op.

Kan ik de dealer vragen op hij de gordelpieptoon kan deactiveren? Of mogen ze dat niet ivm de veiligheid.?


Profiel
Forumgebruiker
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo, 28 jan 2007, 14:48
Berichten: 1316
Woonplaats: Almere
Panda: 1100 young 2001
2e Panda: Alfa 166 3.0 v6
Bericht Re: vermogen kwijt


Pieptoon van de gordel gaan ze vast niet uitzetten ben ik bang.
Wat je wel kunt doen is op de sloop een gesp van een gordel afknippen en die er indrukken.
Als er helemaal niets in zit heb je kans dat bij een aanrijding de airbags ook niet werken.
Er zal wel weer een stroom van negatieve reacties komen van goedbedoelende Pandarijders over het nut van snelbinders (zo noem ik die ondingen) maar dat was niet de vraag.
Als jij geen gordel wil dragen moet je dat naar mijn mening zelf weten.



17 inch past echt wel op een panda....

Profiel
Forumgebruiker

Geregistreerd: zo, 20 jan 2013, 17:04
Berichten: 29
Panda: 2013
Bericht Re: vermogen kwijt


Iemand met een elm stekker en multiecuscan kan je wel helpen om de melding uit te zetten. mocht je in de randstad zitten, pm even ;)


Profiel
Bericht Re: vermogen kwijt


Die pieptoon kun je zelf uitzetten. Staat beschreven in de handleiding.


Forumgebruiker

Geregistreerd: za, 09 aug 2014, 21:40
Berichten: 2
Panda: Panda 169 1-1 2006
2e Panda: Panda edition cool 2014
Bericht Re: vermogen kwijt


Het zelfde probleem gehad, geen vermogen met de regelmaat viel vermogen weg , en sloeg ook spontaan af bij terugschakelen.
Melding start stopsysteem niet beschikbaar, auto was regelmatig bij oude dealer voor dit probleem en nog meer o.a. brandstof verbruik
precies fout in display, bij 80 km/u 1:14, reed je 130 1;;24. klopte niet.
Diverse malen software vervangen heeft niets geholpen.
Auto nu 20 maanden in bezit nieuwe Fiat garage gezocht en gevonden, daar problemen neergelegd.
Auto 3 weken geleden, gebracht monteur gereden in auto afslaan niet geconstateerd, chef werkplaats gereden en toen sloeg auto ook af.
Dus problemen bestond wel echt, een week auto kwijt geweest alles getest in opdracht Turijn geen oorzaak kunnen vinden.
Nieuwe motormanagement geplaatst en auto opgehaald problemen moest over zijn, binnen 2 dagen weer inhouden afslaan.
Terug naar garage auto aan computer gelegd en rechtstreeks in Turijn uit laten lezen :

conclusie schakelaar koppelingspedaal defect.
simpel schakelaartje vervangen, tot nu toe geen problemen meer gehad auto zuinig trekt als een beer start stop werkt perfect.
dit na 20 maanden ellende ergernis
uitleg van monteur, wanneer pedaal bedient word gooit motormanagement vermogen van motor er af je wilt immers schakelen.
vandaar slecht vermogen. maar het is geen storing motormanagement doet precies wat er gevraagd word.
Dus ga snel naar garage probleem moet nu bij Fiat bekend zijn, anders moeten ze maar bellen naar Doetinchem.
succes,


Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di, 26 sep 2006, 14:02
Berichten: 6682
Woonplaats: Deventer
Panda: 1.3 JTD 2006
2e Panda: 1/2 4x4 Sisley 1987 - Doblo 1.9 2007
Bericht Re: vermogen kwijt


Opmerking moderator:
Paar loze quotes door de blijde rijder verwijderd.
PB gedaan naar de blijde rijder. Zal heus wat fout gegaan zijn ;)
de blijde rijder maakt nieuwe berichten vanavond



Afbeelding
|| Upload je foto's via de uploader! || Vragen over sleutels van Panda's? Ik beantwoord ze! ||
Mien (Doblo-steen) Fiat Doblo Malibu JTD 1900cc 2007
1/2 eigenaar Sis Fiat Panda 4x4 Sisley 1000cc 1987


Profiel
Forumgebruiker
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo, 31 okt 2012, 10:31
Berichten: 50
Woonplaats: rijswijk ZH
Panda: 1.2 edizione cool italia 150 2012
2e Panda: één is genoeg
Bericht Re: vermogen kwijt


Daar ben ik dan. hopelijk doe ik nu niets fout. :?
Met de twinair in mijn 500L (sorry geen panda op dit moment) had ik de afgelopen 1,5 jaar al 3 x dat motorvermogen verdween.
Leuk als je net aan het inhalen bent op een 2 baansweg. Dan heb je het niet naar je zin.
Bij uitlezen door de dealer was er steeds niets te vinden.
De vierde keer dat vermogen verdween: bingo. Ik was in de buurt van de dealer en heb mn fiat met draaiende motor voor de deur gezet. Monteur constateerde bij en proefrit inderdaad dat mn wagen niet vooruit te branden was. niet zo moeilijk: een lelijke eend is een snelheidsmonster vergeleken met mn fiat op dat moment.
Vervolgens aan de laptop. Hij liep slechts op een cilinder. Had iets te maken met de klepbediening.
Om een lang verhaal kort te maken: de "uni air module" is vervangen. werkt hydraulisch.
Hierna vooralsnog geen klachten meer.
groeten
De blijde rijder


Profiel
Clublid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo, 14 jul 2010, 22:27
Berichten: 2157
Woonplaats: Den Haag
Panda: Fiat Panda 1242 CL I.E. U9 1991 zwart
Bericht Re: vermogen kwijt


de blijde rijder schreef:
Vervolgens aan de laptop. Hij liep slechts op een cilinder.


Hebben ze een laptop nodig om te constateren dat hij maar op 1 cilinder loopt? :shock: :X


Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di, 26 sep 2006, 14:02
Berichten: 6682
Woonplaats: Deventer
Panda: 1.3 JTD 2006
2e Panda: 1/2 4x4 Sisley 1987 - Doblo 1.9 2007
Bericht Re: vermogen kwijt


Volgens mij hoor je niet zo snel verschil met die twinairs. Ik vind het zo en zo al klinken of je 1 of 2 cilinders mist als je er naast staat.



Afbeelding
|| Upload je foto's via de uploader! || Vragen over sleutels van Panda's? Ik beantwoord ze! ||
Mien (Doblo-steen) Fiat Doblo Malibu JTD 1900cc 2007
1/2 eigenaar Sis Fiat Panda 4x4 Sisley 1000cc 1987


Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum





Wie is er online 

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Forum restyle 2010: aribold & welshwitch, 2014: aribold & forumbeheer.
phpBB.nl Vertaling