Afbeelding Afbeelding Afbeelding Je kunt je nu inschrijven voor de Panda Paas Puzzelrit! https://fiatpandaclub.nl/meetings/pandapaaspuzzel2024/

’Geel kenteken moet oranje’

Autonieuws anders dan nieuws over Fiat/FCA.

Moderator: Nieuwsmoderator

Plaats reactie
Gebruikersavatar
kees5
Forumgebruiker
Berichten: 1062
Lid geworden op: 26 jun 2016 19:45
1e Panda-achtige: Kia Picanto X Line 100 PK 2021
Been thanked: 2 times

’Geel kenteken moet oranje’

Bericht door kees5 »

’Geel kenteken moet oranje’

Ruim driekwart van de autobezitters rijdt liever rond met een oranje kentekenplaat dan de huidige gele. Zij vinden dit beter bij Nederland passen.


Dat blijkt uit een steekproef van onderzoeksbedrijf Vostradamus, onder 630 respondenten. Op de vraag ‘Staat u open voor een oranje kentekenplaat?’, antwoordt 74 procent van de ondervraagden met ‘ja’.


Als reden geeft 60 procent van de ja-zeggers dat zij vinden dat een oranje kentekenplaat Nederland meer ’een eigen identiteit’ geeft. Ook vindt 71 procent dat een oranje kentekenplaat gewoon ’bij Nederland past’.



Lelijk

Van de ondervraagden vindt 26 procent dat de huidige gele kleur van het kentekenplaat niet hoeft te veranderen. Zij geven aan een oranje kleur lelijk te vinden, of menen dat het huidige geel beter zichtbaar en duidelijk is. Autobezitters staan vooral open voor een oranje kentekenplaat. Afgewogen tegen mensen zonder auto komt de score uit op 76 tegen 65 procent.


Initiatiator Roeland Kimman van Oranje Communicatie spreekt van een ‘ludiek onderzoek’, omdat hij zich verbaasde over de in de jaren ’70 geïntroduceerde geel-zwarte kleur van de kentekenplaten. „Oranje zou toch veel logischer zijn geweest, want dat is toch min of meer de nationale huiskleur van Nederland?”, zegt hij.



„Duitse voetballers spelen bijvoorbeeld in zwart-witte tenues, en Duitse kentekenplaten zijn ook zwart-wit. Nu we aan de vooravond staan van een massale overgang naar een schoon en duurzaam autopark, kunnen we ook de stap maken om van gele naar oranje kentekenplaten te gaan. Zichtbaarheid en veiligheid kunnen volgens mij geen reden zijn om het niet te doen.”

Bron@Telegraaf.

Plaats reactie

Terug naar “Niet Fiat-gerelateerd autonieuws”