Afbeelding Afbeelding Afbeelding Je kunt je nu inschrijven voor de Panda Paas Puzzelrit! https://fiatpandaclub.nl/meetings/pandapaaspuzzel2024/

FCA manager gearresteerd wegens gesjoemel met cijfers diesel

Hier staan nieuwsberichten van 3 maanden en ouder.

Moderator: Nieuwsmoderator

Plaats reactie
Gebruikersavatar
kees5
Forumgebruiker
Berichten: 1062
Lid geworden op: 26 jun 2016 19:45
1e Panda-achtige: Kia Picanto X Line 100 PK 2021
Been thanked: 2 times

FCA manager gearresteerd wegens gesjoemel met cijfers diesel

Bericht door kees5 »

FCA manager Emanuele Palma, eindverantwoordelijke voor de afdeling dieselmotoren, is door de FBI gearresteerd wegens het vervalsen van gegevens over de uitstoot van dieselmotoren. FCA leek lange tijd niet op deze manier met dit soort zaken bezig te zijn geweest, maar vandaag is men deze onschuld volledig kwijtgeraakt. Het arrest werd vanmorgen bekendgemaakt door een woordvoerder van de officier van justitie in Detroit.
De 40 jarige Palma is vanavond voorgeleid en is beschuldigd van het bewust manipuleren van de tests die de uitstoot van de 3.0 dieselmotor moesten weergeven. Hij heeft daarmee het zogenaamde Amerikaanse “Clean Air Act” (in het leven geroepen in 1963) geschonden. Afgelopen voorjaar leek alles nog met een dure sisser af te lopen, toen FCA zich flexibel opstelde in het onderzoek van het Environmental Protection Agency (EPA). Een groot aantal auto’s zouden bovendien worden teruggeroepen en miljoenen dollars aan boetes en vergoedingen zouden worden uitbetaald aan overheden en instanties.
Nu volgt helaas ook deze aanklacht, die de koers van FCA vandaag in Milaan (-2%) en New York (-1,86%) flink deed dalen. Het onderzoek naar Palma werd begin deze maand afgerond. FCA zegt in een verklaring volledig met de autoriteiten mee te willen werken en verdiept zich in de aantijging.

Bron@autoedizione.

Plaats reactie

Terug naar “Nieuwsarchief”