Uitlezen via elm327: welke items?

Discussie en advies over techniek en onderhoud van de Nuova Panda (2003-heden)

Moderators: WelshWitch, sjirafje

Plaats reactie
wiemer
Forumgebruiker
Berichten: 142
Lid geworden op: 25 feb 2014 15:47
1e Panda-achtige: 169 van 2011 51kW dynamic italia 150
Locatie: Nijmegen

Uitlezen via elm327: welke items?

Bericht door wiemer »

Hoi,

Heb van mn zoon zo'n dongeltje gehad voor de FIAT (zodat ik zijn hoogopgefokte turbo intercooler gedownsizede 1200 cc VW kan repareren indien die gek gaat doen) :? :yes: :yes: (soms word ik overschat door mijn kinderen..).

Vraag: is er n mooi lijstje van wat r geregistreerd kan worden, bij mijn Panda dus? Ik tik allrlei interessante dingen aan, pid's heet dat ?!, die in het bestandje leeg blijven. (bij VW. veel meer info, dat dan weer wel)
Elke rit is een proefrit.

Gebruikersavatar
Erik 319
Moderator
Berichten: 3222
Lid geworden op: 28 jan 2007 14:48
1e Panda-achtige: 319 twinair 65
2e Panda-achtige: 500 (1966)
Locatie: Almere

Re: Uitlezen via elm327: welke items?

Bericht door Erik 319 »

Bij vw kan er meer stuk.......
312=500 319=Panda.

Gebruikersavatar
sjirafje
Moderator
Berichten: 881
Lid geworden op: 21 nov 2016 19:09
1e Panda-achtige: 1.2 Emotion 2004
Locatie: Limburg

Re: Uitlezen via elm327: welke items?

Bericht door sjirafje »

Via zo'n standaard Bluetooth obd apparaatje valt inderdaad maar bijzonder weinig uit te lezen :no:
Met een app als Torque kun je zo'n beetje alles wat er uit te lezen valt met zo'n dongel wel uitlezen. Wil je serieuze zaken uitlezen dan heb je een kabelset en bv Multiecuscan nodig.
1.2 Emotion 2004

BertPleizier
Forumgebruiker
Berichten: 315
Lid geworden op: 14 feb 2007 16:05
Locatie: Rotterdam

Re: Uitlezen via elm327: welke items?

Bericht door BertPleizier »

Ik heb ook een blauwe ELM327 dongle (USB, niet draadloos). Wel de originele nemen, want de namaak (via AliExpress of andere websites) werken niet. Hierbij hoort nog een setje gekleurde verloopkabels die je tussen de dongle en de OBD aansluiting van de auto koppelt. Afhankelijk van wat je wilt uitlezen heb je één van de kleuren nodig (deze kabels zijn allemaal anders bedraad, waardoor je andere dingen uit kunt lezen).

Verder heb je natuurlijk nog uitleessoftware nodig. Ik gebruik Multi ECU Scan (gratis te downloaden).

wiemer
Forumgebruiker
Berichten: 142
Lid geworden op: 25 feb 2014 15:47
1e Panda-achtige: 169 van 2011 51kW dynamic italia 150
Locatie: Nijmegen

Re: Uitlezen via elm327: welke items?

Bericht door wiemer »

Het goede nieuws is dat ik de PID's kon kiezen die wat deden, als er verbinding is met de auto.
Het slechte nieuws is dat het [weer] niet gelukt is om een gevulde logfile te maken.

Kennelijk doe ik iets fout, al rijdende geeft hij vrolijk alles aan.
een keertje [van de 4 pogingen] lukte het wel. Technisch is het dus mogelijk.

loop straks nog even naar de FIAT, wieweet wil dongle nog iets uploaden.... ofzo....

.... jawel, dan komt er weer een tracklog, [met een actuele tijd] en weer wel kopjes, maar zonder data.
Elke rit is een proefrit.

Gebruikersavatar
bero
Voorzitter
Berichten: 8597
Lid geworden op: 26 sep 2006 15:02
Locatie: Deventer

Re: Uitlezen via elm327: welke items?

Bericht door bero »

Welk programma gebruik je nu Wiemer?
|| Vragen over sleutels van Panda's? Ik beantwoord ze! ||
Sis Fiat Panda 4x4 Sisley 1000cc 1987 (Roestoratie project)
Yeti Skoda Yeti 1400cc 2011

wiemer
Forumgebruiker
Berichten: 142
Lid geworden op: 25 feb 2014 15:47
1e Panda-achtige: 169 van 2011 51kW dynamic italia 150
Locatie: Nijmegen

Re: Uitlezen via elm327: welke items?

Bericht door wiemer »

Torque.
Misschien is het wel dat ik korte ritjes < 1/2 mijl NIET moet uitschakelen. Het heeft 1 keertje gewerkt. ..zoiets doms.
Hetzelfde ding doet t vlekkeloos op de Skoda 2014 van mijn zoon.
Elke rit is een proefrit.

Gebruikersavatar
bero
Voorzitter
Berichten: 8597
Lid geworden op: 26 sep 2006 15:02
Locatie: Deventer

Re: Uitlezen via elm327: welke items?

Bericht door bero »

Ik zou toch voor MES gaan (MultiEcuScan), Daar kun je meer details en info verwachten aangezien het speciaal
voor de Fiat groep gemaakt is. Daar kun je ook "Live Data" mee monitoren. Torque komt gewoongezegd te kort
voor wat jij wilt doen. En BT dongels kunnen ook niet alle soorten data versturen in tegenstelling tot USB, dus USB
kun je meer mee uitlezen.
|| Vragen over sleutels van Panda's? Ik beantwoord ze! ||
Sis Fiat Panda 4x4 Sisley 1000cc 1987 (Roestoratie project)
Yeti Skoda Yeti 1400cc 2011

Gebruikersavatar
Kanerr
Forumgebruiker
Berichten: 130
Lid geworden op: 08 mar 2022 10:37
1e Panda-achtige: 2012 319 85 Lounge
2e Panda-achtige: 2016 Skoda Citigo 1.0 Ambition

Re: Uitlezen via elm327: welke items?

Bericht door Kanerr »

Aanhakend op het MES gedeelte. Kan je met de gratis versie een canbus reset/proxy alignment uitvoeren en/of foutcodes wissen? Of moet je daarvoor de betaalde versie a 50euro hebben?
Fiat Panda TwinAir Turbo Lounge
Skoda Citigo G-TEC Ambition

Gebruikersavatar
bero
Voorzitter
Berichten: 8597
Lid geworden op: 26 sep 2006 15:02
Locatie: Deventer

Re: Uitlezen via elm327: welke items?

Bericht door bero »

Als je op de website kijkt (https://www.multiecuscan.net/)
en leest bij FREE, word je naar de lijst beneden gedirigeerd.
Daar staat bij reset/program functions een dikke vette Nee.
Helaas dus alleen bij de betaalde versie.
|| Vragen over sleutels van Panda's? Ik beantwoord ze! ||
Sis Fiat Panda 4x4 Sisley 1000cc 1987 (Roestoratie project)
Yeti Skoda Yeti 1400cc 2011

wiemer
Forumgebruiker
Berichten: 142
Lid geworden op: 25 feb 2014 15:47
1e Panda-achtige: 169 van 2011 51kW dynamic italia 150
Locatie: Nijmegen

Re: Uitlezen via elm327: welke items?

Bericht door wiemer »

ja hij doet t eindelijk.
Grbruikersfout niet uitgesloten :mrgreen: , maar misschien de optie: pas n regel schrijven als alle sensors gelezen zijn :?
nix meer veranderen in de instellingen... nu heb ik n paar ritjes met n normaal functionerende auto. want ik snap niet alles natuurlijk. wat hij meet:
Engine RPM(rpm) Engine Coolant Temperature(°C) Intake Manifold Pressure(kpa) Timing Advance(°) Speed (OBD)(km/h) Fuel Trim Bank 1 Short Term(%) Engine Load(%) Fuel trim bank 1 sensor 1(%) Intake Air Temperature(°C) O2 Volts Bank 1 sensor 1(V) O2 Volts Bank 1 sensor 2(V) Throttle Position(Manifold)(%) Turbo Boost & Vacuum Gauge(bar)

Grappig dat die O2 volts bank 1 sensor 2 pas later een waarde geeft, als ie al een beetje is opgewarmd.
- Ik zie dat t vakuum bij gaslos afremmen op de motor 0.2 bar is... lijkt me mooi.
- die waarden van de o2 sensoren zeggen me niks, en ook niet de fuel trim al of niet short term
- hij geeft 2 keer het vakuum weer, in kpa [bij motor uit=100] en turbo boost & vacuum gauge.... zelfde sensor 2 keer weergegeven? Eh...ja: altijd samen 1.

- Wat zouden jullie nou interessant vinden? [gesteld dat ie geen foutmeldingen geeft]
Elke rit is een proefrit.

Plaats reactie

Terug naar “Techniek”