Afbeelding Afbeelding Afbeelding Je kunt je nu inschrijven voor de Panda Paas Puzzelrit! https://fiatpandaclub.nl/meetings/pandapaaspuzzel2024/

Stoelframe komt door schuimvulling rugleuning.

Discussie en advies over techniek en onderhoud van de Nuova Panda (2003-heden)

Moderators: WelshWitch, sjirafje

Gebruikersavatar
Panda69
Forumgebruiker
Berichten: 148
Lid geworden op: 03 apr 2016 21:58
1e Panda-achtige: 1.2 2011
Been thanked: 1 time

Re: Stoelframe komt door schuimvulling rugleuning.

Bericht door Panda69 »

Binnenkort hoop ik met een echt zinnige bijdrage aan dit topic te komen. Ik heb namelijk een bedrijf gevonden dat auto's deels restaureert en dergelijke. De eigenaar, die een vakkundige maar bovenal rustige indruk op me maakte, is van mening dat de ergste schade zich op en in de rugleuning bevindt en dat het met het zitvlak meevalt. Kosten van de schade € 125, en dan zou alles naar wens hersteld zijn. De gebruikte techniek is o.a. nieuw foam plaatsen.

Ik heb een afspraak voor over twee weken...

--- WORDT VERVOLGD ---

Gebruikersavatar
Pinda72
Clublid
Berichten: 326
Lid geworden op: 24 okt 2021 14:06
1e Panda-achtige: Panda 45
2e Panda-achtige: Cinq Sporting 1.3 ITB
3e Panda-achtige: 100HP!
Has thanked: 85 times
Been thanked: 33 times

Re: Stoelframe komt door schuimvulling rugleuning.

Bericht door Pinda72 »

Robert100HP schreef: 02 aug 2016 18:57 Het niet een buis of pijp die je stuitje bezeerd maar de onderrand van rugleuning. Tussen het frame van de rugleuning zit een ondersteuning van staaldraad ( een soort van raster ). Hiervan is het grootste deel naar achter gezakt , omdat de haakjes die het "raster"op zijn plaats houden zijn afgebroken. Daar je nu als het ware door het frame van de leuning zakt wordt schuim dat niet meer ondersteunt word extra belast waardoor ook dit scheurt en deels verkruimeld.
Bedrijven die stoelen reviseren kunnen het originele schuim wel na maken en zelfs op bepaalde plaatsen extra verstevigen. Hiervoor word schuim van verschillende sterkten aan elkaar gelijmd en in model gesneden. Of dit goedkoper is dan origineel betwijfel ik, het is specialistisch tijd rovend werk.

Grtz Rob
Waar had je deze onderdelen besteld Rob? Enig idee of dat nog steeds te bestellen is, en tegen welke prijzen?
En ik betwijfel of de lokale bekleder duurder is dan origineel. Wel krijg je dan andere stof, en dat is jammer, maar ik vermoed zomaar, dat ze heel dicht in de buurt kunnen komen van het origineel. Achterbank moet dan uiteraard ook, als je het goed doet. Er zijn inmiddels 8 jaar verstreken na plaatsing van dit topic, dus er zal wel het één en ander verhoogd zijn..... :roll:

Plaats reactie

Terug naar “Techniek”