Afbeelding Afbeelding Afbeelding Je kunt je nu inschrijven voor de Panda Paas Puzzelrit! https://fiatpandaclub.nl/meetings/pandapaaspuzzel2024/

Francois: "We vervoeren gezinnen. We wedden op 500 en Panda, ook elektrisch ”. Familiemobiliteit en auto's met afmetinge

Hier staan nieuwsberichten van 3 maanden en ouder.

Moderator: Nieuwsmoderator

Plaats reactie
Gebruikersavatar
kees5
Forumgebruiker
Berichten: 1062
Lid geworden op: 26 jun 2016 19:45
1e Panda-achtige: Kia Picanto X Line 100 PK 2021
Been thanked: 2 times

Francois: "We vervoeren gezinnen. We wedden op 500 en Panda, ook elektrisch ”. Familiemobiliteit en auto's met afmetinge

Bericht door kees5 »

vertaald met google uit het Italiaans

Francois: "We vervoeren gezinnen. We wedden op 500 en Panda, ook elektrisch ”. Familiemobiliteit en auto's met afmetingen van maximaal 4 en een halve meter lang. De uitbreiding van de 500-familie wordt bevestigd, wat hogere inkomsten garandeert, en de komst van de nieuwe Panda in 2021

Afbeelding

"Fiat heeft een dubbele missie. Stedelijke mobiliteit is vandaag onze kernactiviteit, maar tegelijkertijd is het synoniem voor gezinsvervoer. Een echte veronderstelling, vooral in Zuid-Europa ”: dit wordt gezegd door Olivier Francois, topmanager van het merk Fiat wereldwijd.

De manager heeft enkele details van het strategische plan voor Fiat geschetst en bevestigd dat de 500- en Panda-modellen aan de basis blijven. De eerste wordt vanaf volgend jaar aangeboden in een 100% elektrische versie: de presentatie is gepland voor de autosalon van Genève in maart. De nieuwe 500 zal twee kleine achterdeuren met windwaartse opening debuteren, waardoor het voertuig bruikbaarder wordt en in lijn met de behoeften van een markt die steeds meer driedeursauto's weggooit.

Bevestigde de niet-gepubliceerde vijfdeurs Giardiniera, die het C-segment zal voorzitten, dat van producten zoals Volkswagen Golf, Ford Focus en Opel Astra. Er komt een nieuwe generatie van de 500X, terwijl noch de 500L noch de Tipo worden vervangen (deze zal tot 2024 worden geproduceerd met een restyling in 2020). De Tipo zal worden vervangen door een C-segment suv, die het Jeep Compass-platform en hybride plug-in technologie zou kunnen delen.

"Voor ons toekomstige productplan hebben we de juiste balans tussen de twee dimensies nodig", dwz utilitair en middelgroot, legt Francois uit: "Er zullen geen grote auto's, geen sportwagens zijn omdat ze geen legitimiteit hebben binnen het merk Fiat. We zullen aanwezig zijn in segment C, maar we zullen niet verder gaan. Alle modellen hebben een lengte van 3,5 en 4,5 meter. We hebben meer elektrische voertuigen nodig en meer modellen afgeleid van de 500, die we tegen hogere prijzen kunnen verkopen ”. Kortom, nee tegen Fiat-luxe in de strikte zin, maar ja om modellen voor te stellen, met name die van de 500-familie, uit de lijst een beetje exclusiever om de kosten te dekken.

"Iedereen neemt elektrische technologie op in dure auto's, zoals Tesla. Daarom worden de extra industriële kosten verdund. In het stadsautosegment is het moeilijker om dit te doen. Maar de 500 heeft de kracht om dit te doen. Er zijn veel belangrijke kosten om de batterij te plaatsen, dus we zullen een 100 km autonomiemodule gebruiken, die kan worden verhoogd door andere batterijmodules te huren of kopen. Alleen de lagere segmenten kunnen honderdduizenden verkopen van elektrische voertuigen genereren ". Dat zijn dan die waarop Fiat zijn toekomstige activiteiten wil opbouwen.

Dan is het de beurt aan de nieuwe Fiat Panda, verwacht in 2021: het lijkt erg op dat van het Centoventi-concept en een paar jaar later wordt het ook aangeboden in elektrische versie: met de modulaire batterijen kunnen klanten het batterijpakket kiezen op basis van uw behoeften en uw portfolio.

Met het juiste project kan de Punto ook terugkeren, een model dat de FCA-managers niet uitsluiten zoals Sergio Marchionne.

Bron@Passione Auto Italiane

Plaats reactie

Terug naar “Nieuwsarchief”