Afbeelding Afbeelding Afbeelding Je kunt je nu inschrijven voor de Panda Paas Puzzelrit! https://fiatpandaclub.nl/meetings/pandapaaspuzzel2024/

Elkann: ‘Turijn wordt weer kloppend hart Italiaanse auto-industrie’

Alles over het nieuws rondom Fiat.

Moderator: Nieuwsmoderator

Plaats reactie
Gebruikersavatar
kees5
Forumgebruiker
Berichten: 1062
Lid geworden op: 26 jun 2016 19:45
1e Panda-achtige: Kia Picanto X Line 100 PK 2021
Been thanked: 2 times

Elkann: ‘Turijn wordt weer kloppend hart Italiaanse auto-industrie’

Bericht door kees5 »

Afbeelding

Net als Carlos Tavares, koos John Elkann ervoor om vandaag voor het eerst in de openbaarheid te treden over de fusie tussen FCA en PSA. En net als bij Tavares, klonk er veel enthousiasme door over de nieuwe kansen en werd er graag verwezen naar het diepe dal, waar de groep in het verleden uit is geklommen. De overname van Chrysler heeft daarbij geholpen, zoals de overname van Opel, PSA heeft geholpen om uit een dal te komen. Het is duidelijk dat beide heren graag getuigen van de nieuwe kansen die ineens op tafel liggen, al zegt Elkann vandaag ook dat de weg naar een volledige fusie nog best lang en arbeidsintensief is.

Afbeelding

Elkann koos het ‘Festival della Tecnologia’ op het Politecnico te Turijn voor zijn eerste verklaringen. Dat is geen toeval, want in het jaar 2000, toen Fiat er een stuk slechter voor stond, was het Politecnico de plek waar de toen nog jonge ondernemende kleinzoon van Giovanni Agnelli, zijn diploma haalde.

Opnieuw haalt Elkann graag de geschiedenis aan tegenover een groep jonge studenten. Namelijk de tijd dat Turijn begin twintigste eeuw, zich op nederige wijze als voormalige hoofdstad van de jonge republiek, moest herpakken en herpositioneren. De auto-industrie speelde daarin een cruciale rol. De overgang naar nieuwe aandrijftechnieken (plus autonoom rijden) voor auto’s, noemt Elkann de nieuwe revolutie binnen de industrie de komende jaren. Volgens de kleinzoon van Agnelli, zal Turijn er klaar voor zijn om deze industrie vorm te geven en zal dat de stad met al z’n knowhow weer doen opbloeien. Precies zoals dat in de vorige pionierstijd ook het geval was. De komende twintig jaar zullen dat uitwijzen volgens Elkann.

Bron@autoedizione.

Plaats reactie

Terug naar “Het Nieuws”