'Naheffing Fiat kan oplopen tot boven 1 miljard euro'

Alles over het nieuws rondom Fiat.

Moderator: Nieuwsmoderator

Plaats reactie
Gebruikersavatar
kees5
Forumgebruiker
Berichten: 1034
Lid geworden op: 26 jun 2016 19:45
1e Panda-achtige: Kia Picanto X Line 100 PK 2021

'Naheffing Fiat kan oplopen tot boven 1 miljard euro'

Bericht door kees5 »

Afbeelding

Italiaanse belastingautoriteiten beschuldigen automaker Fiat ervan Chrysler te hebben ondergewaardeerd bij de overname in 2014. Zo hoopte het bedrijf belastingen te ontlopen. Uit stukken van de Italiaanse fiscus die persbureau Bloomberg in handen heeft, zou blijken dat het concern Chrysler met 5,1 miljard euro zou hebben ondergewaardeerd.

Afbeelding

Door de onderwaardering kan Fiat Chrysler Automobiles (FCA) een naheffing verwachten die kan oplopen tot 1,5 miljard euro. Het draait hierbij om de laatste fase van de overname door Fiat. Hierbij verkreeg de Italiaanse automaker een Nederlandse registratie en werd het bedrijf fiscaal als een Britse onderneming gezien. Omdat het concern activa van Italië naar een ander land verplaatste, diende het bedrijf een zogeheten exitbelasting te betalen in Italië.

Volgens Bloomberg lag de vennootschapsbelasting op dat moment op 27,5 procent, waardoor de naheffing zou kunnen oplopen tot 1,5 miljard euro. In het laatste kwartaalbericht van Fiat Chrysler Automobiles schreef het bedrijf al in onderhandeling te zijn over een "voorgestelde aanpassing van de belasting". Deze onderhandelingsperiode duurt zestig dagen en loopt nog tot eind december. Waarschijnlijk zal de naheffing na onderhandelingen lager uitvallen.

De naheffing komt voor FCA op een ongelukkig moment. De Italiaans-Amerikaanse autobouwer is momenteel de fusie met PSA aan het afronden. Met die fusie is zo'n 45 miljard euro gemoeid.

Het aandeel van FCA opende donderdagochtend lager op de beurs in Milaan. Omstreeks 9.55 uur stond het aandeel 1,06 procent lager op 13,23 euro.

Bron@Autoweek.

Plaats reactie

Terug naar “Het Nieuws”